Globetrottrarna

Sabah

Publicerad 2014-12-09 16:46:55 i Malaysia,

Jamen tjenare på er, nu har det återigen gått ett tag sedan vi sist bloggade så det är väl lika bra att passa på nu när vi har hyffsat wifi ☺
Vi befinner oss fortfarande på Borneo, i den malaysiska delen Sabah. Vi har nu rest fram och tillbaka genom Sabah. Vi är alltså tillbaka i Kota Kinabalu där vi började våran Borneo resa.
Den här gången bor vi lite dyrare än sist men på ett superfräscht hostel. Vilket vi verkligen behövde efter vårt boende på ön mabul, som vi delade med råttor. 
Så, vad hände med oss efter den fantastiska klättringen uppför berget, har vi upplevt något som ens varit i närheten av det magnifika berget? Ja det tycker jag absolut!
Istället för att kolla in orangutangerna i sepiloks rehabiliteringscenter så tog vi oss med minibuss från Sandakan till den lilla byn Sukau vid floden Kinabatangan. Kinabatangan är Malaysias näst längsta flod och har ett extraordinärt djurliv. Vi spenderade 3 dagar och 2 nätter, i Sukau med mat, boende och guidade turer i ett paket. 
Vi bodde helt själva i ett 12-manna Dormitory. Så det var helt klart värt att betala mindre för större rum, med två egna toaletter och duschar. Vi gillar att resa under lågsäsong ☺
Vi spenderade mycket av vår tid här i båten, då paketet innebar en hel del wildlifeboatcruises. Då man har störst chans att se vilda djur från båten på floden. Enligt vår guide var vi lyckligt lottade som fick uppleva vilda djur som; En Orangutang, Probiscis apor (Apor med stora näsor som bara finns på borneo), stooora flodkrokodiler och massvis med andra exotiska djur som fåglar🐦 och apor 🙉
Efter Kinabatangan, Sukau, tog vi oss vidare med buss till Semporna. I Semporna stannade vi bara en natt för vi var egentligen bara där för att dyka på Sipadan, och då var det bäst att bo på Mabul. Så vi bokade ett dykpaket med boende på Mabul som en härlig tjej på dykföretaget "uncle Chang", skräddarsydde åt oss. 
Mabul var fantastiskt på många sätt, men absolut inte som vi förväntat oss. 
Vi bodde på den "fattiga sidan" av ön, med de billigaste dykboenden som alla låg på pelare i vattnet. Gick man in till ön kom man direkt in i den lokala supermysiga byn som kryllade av charmiga barn och grillade fiskhuvuden.
På Mabul stannade vi bara 2 nätter men han träffa många trevliga människor, bland annat våra rumskamrater från nya Zealand, Laurna och Neil, turken från Kina, Mustafa, och en jättehärlig go spanjor, Juan-Diego. 
Den sistnämnda delade vi båt och buss från Mabul och Semporna med och hoppas att han har det fortsatt gutt på sin resa, kanske ses vi igen vem vet 😊
Dyken på Sipadan var fantastiska, även om vattensikten var sämre än Thailands (pga regnsäsong), så var djurlivet helt fantastiskt. Johanna var som väntat helt såld på alla emorma sköldpaddor 🐢man fick simma med på alla dyk. I övrigt så såg vi även hajar🐟 och alla möjliga vackra fiskar 🐠och hoppande delfiner🐬. 
 
Nu är vi somsagt tillbaka i KK efter en natt med knapp sömn i en buss. Imorgon ska vi whitewaterrafta innan vi på Torsdag haffar ett flyg till Bali, 
Det var allt för oss här i Asien, vi har det asgutt, har ni? 💃
 
Kraaaamar Robin och Johanna ✌
 
 
 
 Bilder från båtcruiserna på Kinabatangan 
 
 
 Från Boendet i Sukao, tagen av en av de tre trevliga tjejerna från Australien som vi delade cruise med
 
 
 
 
 
Lite bilder från Mabul 😆
 
 
 
Fina solnedgångar 😎
 
 
O sist men inte minst, de bilder som kanske inte blev lika vackra som de andra men som förtjänar sitt rampljus ändå 😉

Kommentarer

Postat av: Joel

Publicerad 2014-12-10 09:27:55

Asså, har Robin med sig några andra kläder än rush-linnet, ozzy-tishan och ett par badbyxor? Det är ju det han springer runt i på var och varannan bild ju.

Svar: Nejdu Joel, bagaget som backpacker är väldigt begränsat så du har observerat väl.
storaasienresan.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela