Globetrottrarna

Dykcert

Publicerad 2014-11-15 11:41:51 i Thailand,

Det är två möra och slöa backpackers som hänger vid stranden idag och gör absolut ingenting. Försöker mest komma på vad vi ska göra resten av dagen och var vi ska äta middag. Att gå i skola tar ju på krafterna. Men igår blev vi alltså färdiga med dykkursen, och kan stolt säga att vi har varsitt dykcertifikat! Känns sjukt bra :) det har varit rätt intensiva och roliga dagar. Har börjat med att va på dykskolan kvart i nio varje morgon, sen har vi i grupper åkt ut till nån ö i närheten. På förmiddagarna har vi gjort lite övningar under och över vattnet, och sen ätit lunch på närmaste ö, varje dag kyckling och ris med en liiiten påse soja till. Efter lunchen har vi åkt ut lite till med båten och gjort riktiga dyk med bara några enstaka övningar på botten.  Sammanlagt har vi gjort 4 dyk, och varit nere typ 30 minuter varje gång. Man har verkligen ingen aning om var man är, hur djupt man är eller hur länge man är nere när man  dyker. Det är ju så mycket annat i fokus! Antingen är det andningen, balansen eller helst då alla vackra fiskar och koraller. Har bland annat hälsat på Nemo och Doris! Kändes grymt igår när vi nästan var färdiga med sista dyket, att kunna njuta av allt man såg och veta att man hade klarat allt. Det blir inget mer dyk här innan vi åker vidare, men förhoppningsvis på nått annat fint ställe innan vi åker hem :) 
 
 
Med vår fantastiska lärare Will!
 
Igårkväll tog vi mest hand om våra fötter som är fulla med blåsor och sår.. och var även på massage. 1 timme för 75 kr var inte så illa, det var gutt att få lite knutar och spänningar fixade. Sen somnade vi tidigt och njöt av att inte behöva gå upp vid sju. Dock glömde vi sätta igång fläkten när vi gick och la oss. Det kommer vi aldrig glömma igen. Iallafall för mig, Johanna blev det en hemsk överraskning. Mina ben som smått hade börjat återställa sig efter stora och hemska myggbett under veckan, vaknade upp med heela benen fulla. Det ser hemskt ut och det är väldigt svårt att låta bli att klia. Det var bara på med aloe vera och långbyxor! 
 
Idag ligger vi på hotellets veranda precis vid havet och läser, och fixar bokningar, betalningar och sånt. Man får passa på när man har bra wifi, vilket vi har haft lite otur med innan. Men nu ska vi klara oss för ett tag. Förutom boende och flyg för de närmaste veckorna har vi också bokat bestigning av Mount Kinabalu på Borneo och en surfvecka på Bali, ska bli sjukt kul! Går ju en del pengar på det , men vi vill verkligen passa på att göra sånt nu. För att kompensera försöker vi äta så billigt som möjligt, vilket inte är så svårt för det är typ det godaste som är billigast :)
 
 
Mina vackra ben..
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: ingbritt jerner

Publicerad 2014-11-16 08:54:01

Grattis till dykcertifikaten! Härligt att se er - även om myggbeten är många! Kram på er!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela