Globetrottrarna

Koh Lipe!

Publicerad 2014-11-10 15:16:55 i Malaysia, Thailand,

Här ligger jag i världens mysigaste bungalow på den hittils finaste ön vi sett på vår resa! Det är världens åskoväder ute så då tänkte jag att man kan passa på att blogga :) Hur kom vi hit? Jo;
 
Imorse 07.30 (malaysisk tid) checkade vi ut från det supermysiga, sweet inn motel, på Langkawi för att hitta en taxi som kunde ta oss till färjeterminalen, kuah. Det finns ingen lokaltrafik med bussar och sånt på Langkawi, så såvida man inte vill gå några mil får man öppna plånkan och beställa en taxi. Vilket inte är särskilt dyrt på Langkawi, 65 spänn för den halvtimmes resa det var till terminalen.
Väl där kände vi oss jättestressade och frågvisa, för varken vi eller terminalpersonalen vi frågade visste vart vi skulle för att byta vår förbokade onlinebiljett till en fysisk version. På vår E-biljett stod det dessutom att senast incheckning var klockan 8, och att färjan skulle gå vid 9. Tillslut hittade vi en dam vid ett litet bord utanför en restaurang som visade sig sköta om incheckningen till Koh Lipe, och vi var nästan först där. Färjan kom inte iväg före klockan 10 så vi stressade helt i onödan. 
Denna gången var båtresan lite kortare och betydligt smärtfriare för Johanna, hon slapp buga för toaletten (som snarare är hål i golvet i malaysia). 
På Koh Lipe finns det dock ingen pir som kan ta emot speedboats. Så vi blev upphämtade av små fiskebåtar en bit utanför stranden. Det var ett himlans krångel med ilandstigningen och sedan visum tjoffset innan vi tillslut tog en flakmoppetaxitur till vårt boende. Det finns inga bilvägar eller bilar på Lipe, utan bara små mysiga cykel/gång-vägar. 
Vårt boende ligger precis vid stranden Pattaya och är en jättefin bungalow av bara massa bambuträ o sånt tjoffs i en jättego trädgård. 
Efter att ha dumpat våra feta fjällrävar och checkat in gick vi ner till det bästa på Lipe, det heltotroligtgaletkristalklartblågrönahavet!!
O just havet här ska vi spendera en hel del tid med eftersom vi gjort oss 6500 spänn fattigare och bokat dykcertifikatskurs! Ska bli såå härligt 😅
Sedan gick vi och åt seafood-bbq som i vårat fall innebar en enorm tigerräka som ensam kostade 450 baht. Från ingenstans öppnar sig plötsligt himmelen där vi sitter och det resulterar i notan och en springfärd hemmåt. Där är vi nu och myser med choklad som vi köpt från en stor chokladtaxfreeshop på Langkawi :)
Hoppas ni har det bra där hemma,
med vänliga flöjtar
Robin-med-det-coola-pannbandet-och-ingen-mössa! 😉
 
 En härlig sötvattensjö på en ö utanför langkawi som vi badade i 
 
Tigerräkan, lika stor som en tallrik
 
Johanna är redan trött på speedboatresandet
 
Johanna-lycklig när vi fann den emorma chokladbutiken
 
Fantastiska seven wells på Langkawi, som ett utomhusäventyrsbad.
 
Fantastiskt god middag en kväll på stranden cenang, Langkawi
 
 
 
 Fina stranden på Koh Lipe

Kommentarer

Postat av: Amanda

Publicerad 2014-11-10 16:09:45

Åh, vilken fantastisk resa! Minns min tid där och gläds sååå med er!Hoppas sjösjukan försvinner! Kramar

Postat av: Maria Lindén

Publicerad 2014-11-10 16:32:53

Underbara bilder ni serverar oss hela tiden, vilken fantastisk miljö och så grönt allt är!

Postat av: Magnus G

Publicerad 2014-11-11 10:55:16

Härliga bilder, ni ser ut att ha det kanon. Robin, har du smakat någon inhemsk whisky ännu?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela