Globetrottrarna

Koh Phi Phi!

Publicerad 2014-11-20 02:37:16 i Thailand,

Tjolahopp!
 
Då var det ett tag sen vi bloggade senast och nu är vi inte längre kvar på Koh Lipe.
Nu befinner vi oss istället mitt i festdunket på Phi Phi Don, efter en heldag med en mycket regnig båtfärd mellan öarna här. Vi bor precis granne med en takbar, så ljudet av musik och fest är oundvikligt :) 
Men vi är vana från våra gamla dagar som grannar till hamngatan i kära Oskarshamn. 
Vår vistelse här blir dock inte så långvarig, då vi imorgon (efter 3 nätter här) tar oss vidare med båt till Phuket.
Vad kan man göra i 3 dagar på Phi phi då? Jo man kan festa, kröka, partaja, beerponga, discodansa eller snorkla.
Vi valde en heldag med snorkling och tänkte att vi kanske skulle bli ensamma eftersom det verkade som att alla andra festade här. Så var inte fallet..
Vår heldag med snorkling började med att vi från hotellet blev ombedda att följa efter en snubbe på cykel som skulle föra oss till våran båt. Men innan vi var nere vid stranden hade vi hämtat upp sjuttiotolv turister från alla boenden på vägen. Det såg rätt roligt ut med ett led på 50 personer som tågade efter en thailändare på cykel som konstant ropade "Beng bong! This Way my friends!". 
Innan båtresan fick vi en utlovad frukost buffet (Fanns ris och kyckling i buffén), och fick betala 100 Baht var för att få fullfölja vårt förköpta snorklingspaket och kliva på båtarna. 
Vårt första stopp skulle bli de fantastiskt fina maya bay. Det är säkert jättefint en dag utan turister, men idag skådade vi vad vi fruktat med de thailändska öarna. Det var folk överallt och det lät och luktade som en motorcrossbana med alla båtar som brummade och tutade.
Båtfärden mellan de olika stoppen var dock ganska härlig till en början och alla fantastiska klippor mot det otroligt gröna vattnet kan man ju bara inte tröttna på 😃. Vi var tillomed väldigt nöjda med en av platserna vi snorklade på, fanns många fina fiskar att se och det var bara 2 båtar med turister där.
Efter lunch så övergav vädergudarna oss och resten av resan blev kall och regnig. Vid ett tillfälle blev vi avsläppta på en strand i en timme mitt i ovädret. Eftersom det var varmare i vattnet än luften så fick man plaska i vågorna och hålla sig så varm man kunde. Vi hade som tur var sällskap av ett annat trevligt svenskt par under resan och den blev inte så långtråkig som den kunde blivit :)
Nu har vi förhoppningsvis lärt oss att inte betala för de turer som alla turister i hela världen går på :)
 
Det var allt för mig!😉
Robin 
 
 
 Det spökar som sjutton med blogg.se idag, lyckas inte ladda upp mina bilder. En bild gick tillslut, den är från när vi igår gick upp till Phi Phi Dons Viewpoint. Fantastisk utsikt, eller hur? 😄
 

Kommentarer

Postat av: pappa Fredrik

Publicerad 2014-11-21 14:44:21

Roligt att kunna följa er genom bloggen. Roligt att ni fick en fin tur med cyklop och snorkel. Riktigt trevlig bild ni lade i bloggen. Här är gråmörkt, 4 grader, nordlig vind och regn. Ha det så bra i Phuket! Kramar!

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-12-31 16:25:37

Vi önskar er ett gott nytt år och fortsatt härliga upplevelser! ♡♡♡

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela