Globetrottrarna

God Jul!

Publicerad 2014-12-27 15:30:38 i Indonesien,

Godjul på er där hemma!
Nästa julhälsning kommer från Giliöarna. Här har vi det supermysigt på ett litet Café i kvällsregnet.
Vi hoppas att våra vänner och familj har haft en fantastisk jul, för det har vi. Fast väldigt annorlunda såklart!
 
Vi kom hit till Gili Trawangan i Tisdags efter en något svettig båtresa med alldeles för mycket folk (men vad kan man vänta sig i juletider). Vårt första intryck av Gili var inte alls som vi tänkt oss, vi blir avsläppta på en ganska smutsig huvudgata, fullt med festande australienare och en strand full med båtar. Väl framme vid vårat "mysiga" boende blir vi ännu mer besvikna eftersom det inte alls stämmer överens med de fina bilder vi sett via internetbokningen. Faktum är att det är snuskigare än de billigaste boende vi bott på hittils, men här betalar vi femdubbla. 
Vi börjar genast leta möjligheter att få avboka resterande nätter och byta boende, och vi tror att vi lyckats med det iomed lite mailkontakt med agoda. Hur eller hur så tipsade Johannas vänner (Is o Em) om ett betydligt fräschare bungalow boende i ungefär samma prisklass, så det fick de bli. Där har vi nu spenderat våra nätter på Gili, och ska bo där sista natten inatt. Imorgon bär det av till Bali igen,  för att återförenas med de fantastiska människor vi lärt känna på "villan" (Surflodge Limasan). 
Vad har vi gjort på Gili då? Det har fsktiskt inte bara varit besvikelse och krångel. Även om ön inte är lika vacker och paradisig som vi trott så finns det ändå en del grejer att uppleva. Vi har snorklat med sköldpaddor, dykt med hajar, vattenormar, cattlefishes, ålar och massvis med andra vackra vattendjur o fiskar. 
Vi har spenderat några riktigt trevliga kvällar med våra nyfunna vänner från svenska flottan, Stoffe o Sara, med god mat o dryck, gutt strandhäng och trevliga cykelturer (Vi har hyrt cyklar på ön). 
 
Nu tror jag bestämt att det börjar bli dags att sova dock, för här vaknar man vid halv fem vare sig man vill eller inte. Eller ja, iallafall om man lyckats pricka in boende 20m ifrån en av öns 2 moskéer. Halv 5 varje morgon står bönerop på vers och högsta volym på schemat. Men men, imorgon lämnar båten tillbaka till Bali vid 12 så får vi se vilka nya äventyr den båten kan leda oss in på 😋
 
Saknar er där hemma, men ni får tyvärr inte se röken av oss än på ett tag! 
Kraaaaaaam
 
Robin "Bintang" Gustavsson 🍺
Gjorde en dagsutflykt till Ubud och kollade på risterasser
 
 
Vääärldens mysigaste hak, Casa Vintage, som ligger lite avlägset men helt klart värt en cykeltur dit för det är bästa stället på Gili 🌞
 
 
En dag tröttnade vi på ris och beställde köttfärslimpa och lingonsylt, och en pytt i panna 😜
 
Åt supergoda förrätter, som inte var särskilt små..
 
Julbild! Robin är dock lite mager efter att ha åkt på Bali Belly, en vanlig magsjuka på Bali
 
 
Fick varsin lussebulle på en svensk-ägd restaurang. Sååå gott!
 
 
 

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela