Globetrottrarna

Thailandskaos

Publicerad 2014-11-21 15:34:36 i Thailand,

Nu är det sista kvällen här i Thailand,  och vi befinner oss på ett Inn i Phuket. Ärligt talat ska det bli rätt skönt att byta land imorgon.. Vi tyckte verkligen om Koh Lipe, det är en jättefin och mysig liten ö. Lagom turistig och go stämning. Och vi fick ju en extra bra upplevelse där med dykskolan och allt trevligt folk där. Plus all god mat på vårat favoritställe hos Pancake lady. Så den ön rekommenderar vi verkligen!  Men Phi Phi var lite för mycket för vår smak.. och igår kom vi då till Phuket town och har 2 nätter här. Staden är ganska rörig, smutsig och rätt förfallen. Det positiva är att det är billigt att äta här, och det finns en hel del mysiga restauranger och barer. Till skillnad från de mer turistiga ställena här i Thailand där det är mycket dyrare såklart. Men vi märkte ganska snabbt att det inte fanns så mycket att göra och se här, så imorse hoppade vi på nån slags buss/lastbil som tog oss till andra sidan ön där de flesta stränderna är. Så hängde mest på stranden och badade ett tag. Sen blir det ju som alltid lite krångel så fort man ska ta sig nånstans och försöka hitta. Thailändarna är otroligt dåliga på engelska. Vi ville bara hitta en såndär blå buss igen och ta oss hem, men frågade typ 3 pers och blev ändå inte klokare. Men det löste sig rättt snabbt, det svängde in en buss där vi stod så vi hoppade på. Eller klämde oss in bland de 40 personer som redan satt på de smala bänkarna på buss-flaket. Satt väl där 1,5 timme eller så innan vi var tillbaka. Kan ju säga att man är typ ständigt orolig för om man ska komma fram, om man är på rätt ställe osv. 
Skulle sen bara kolla med receptionisten hur och varifrån man åker till flygplatsen och om vi kan checka ut tidigt, men det var ju inte så enkelt.. hon fattade verkligen ingenting, men nickade ändå glatt och sa "okay okay". Tredje gången vi gick ner till henne hade vi översatt till Thailändska på Google Translate för att hon skulle fatta det allra viktigaste, men jag tror inte ens det hjälpte. Får väl bara hoppas att det sitter nån där imornbitti så vi får tillbaka vår deposit.. Imorgon tar vi alltså flyget till Singapore, och vi är riktigt taggade! Verkar vara en häftig stad med mycket att se och äta. Dock är det rätt dyrt där, men vi stannar bara 3 nätter och det är en stad vi verkligen inte vill missa när vi ändå är i trakterna :) 
 
Apor på Monkey beach vid Phi Phi 
Det fantastiska vattnet!
På ett mysigt Café i Phuket town 
 
 
         
Bruuna Robin äter nudlar
 
Ikväll åt vi Thai-pizza!

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela