Globetrottrarna

Första veckan

Publicerad 2014-11-03 15:05:59 i Malaysia,

Vi lever!  Har snart varit i Malaysia i en vecka och vi stortrivs! Började med 2 heldagar i Kuala Lumpur (KL) och det är verkligen en häftig stad. Så mycket skyskrapor och häftiga byggnader, omgivet av massa träd och fina parker. Och all mat! Man hade nästan velat stanna längre bara för att hinna prova mer mat :)
Vi bodde i Chinatown på ett superenkelt hostel för typ 35 kr/natt per person. Billigt!
Vi tog oss mellan chinatown och "the golden triangle" med metron för bara 3kr/pers , mycket smidigt system :)
I golden triangle gjorde vi allt från kolla in utsikten från Kl- och Petrona-towers, till shopping i KLCC, bukit bintang och berjaya timesquare. I det sistnämnda köpcentrat råkade det finnas en nöjespark med världens största inomhusbergodalbana :) träffade även på några skånska tjejer som vi fick en del backpacker-tips av, alltid välkommet!  
I lördags åkte vi vidare mot Taman Negara, världens äldsta regnskog! Det innebar två skumpiga turer i en van, och sen det allra bästa: en 2,5 timmes båttur på en stor flod tills vi nådde nationalparken. Det var en såå härlig tur , vacker utsikt, det härliga ljudet av djungeln och en fantastisk lugnande känsla.
Väl framme fixade sig allt snabbt och bra med boende och turer i skogen. Bodde i en mysig gäststuga i den lokala byn, för 56 kr/natt per person. Slappade och åt god mat innan vi på lördagskvällen gick på Night jungle walk! Superduktig guide, och såå häftigt att gå mitt inne i regnskogen i mörkret. Såg bl.a. en enorm vandrande pinne, gift-groda, skorpion, eldflugor, stoora spindlar, ödlor och jättemyror, och vi hörde desto mer. Regnskogen är helt fantastisk att vara i!
Fick uppleva ännu mer av den på söndagen. Det började när vi skulle äta frukost på en av de mysiga flytande restaurangerna nere på floden, och upptäckte att de inte längre låg vid stranden. Allt regn från kvällen innan hade gömt stranden som bryggorna låg på. En spännande syn! Vi tog oss iallafall över till själva parken och började med att vandra uppför ett berg. Utmattande och sjukt fuktigt, men superhärligt! Efter det gick vi på världens längsta hängbro mitt uppe bland träden. Även det var riktigt häftigt. Till och med höjdrädda Robin tyckte om det :)
 
Idag åkte vi vidare från Taman Negara till Georgetown på ön Penang. Har rest i ca. 9 timmar i van på krokiga och buckliga vägar.. inte det roligaste,  men nu slipper vi det för ett tag. Klockan är efter tio på kvällen här och vi åt nyss hemlagad fiskgryta med familjen som äger hostelet. Imorn drar vi vidare till ön Langkawi,  äntligen får vi sola och bada! Hoppas ni har det bra där hemma!
 
Petrona Twin Towers!
Från båtresan på floden
 
De flytande restaurangerna 
 
Typisk Malay frukost: Roti canai. Nått slags bröd med valfri fyllning och currysås till det. Gott!
J på hängbron
Från vår terass 

Kommentarer

Postat av: Maria Lindén

Publicerad 2014-11-03 16:48:06

Så härligt ni har det! Och vilka fina bilder!!! Men hängbron, nä den hade jag hoppat över ;)

Postat av: Ingalill

Publicerad 2014-11-03 20:22:59

Skönt att höra att ni har det bra, kul att se bilder från de fantastiska ställen ni besöker! Njut av sol och värme. (Snart kommer visst snön här hemma...)
Kram mamma

Postat av: Annie

Publicerad 2014-11-03 22:02:42

Gillar särskilt hängbron, häftigt!! Ni verkar ha fått en fantastisk start på resan. Hälsa aporna om ni träffar dem. Kram!

Postat av: Pappa Fredrik

Publicerad 2014-11-03 22:21:59

Vad härligt ni verkar ha det! Tänker på er och njuter av att ni upplever så mycket fint. Jag önskar att jag kunde vara med i regnskogen! Allt gott och många kramar från mig!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela