Globetrottrarna

Tillbaka i skolbänken

Publicerad 2014-11-12 15:25:24 i Thailand,

Lilla Koh Lipe är en riktigt härlig ö! Vattnet är verkligen löjligt fint och turkost, man får inte nog. Idag har vi varit i vattnet större delen av dagen, då vi håller på att ta dykcertifikat. Det har vi planerat länge, så i måndags gick vi på jakt efter dykskolor och blev haffade av en bra dykfirma, folket där är supertrevliga och lättsamma. Igår började vi alltså och hela dagen bestod av teori. Vi kollade på flera filmer, läste i böcker och svarade på en massa frågor. Även om det är rätt slappt där är inte våra hjärnor längre särskilt vana vid att behöva läsa och lära sig en massa. Tydligen blir det nått slags test imorn, så får hoppas att lite har fastnat iallafall. 
Idag var alltså första dykdagen. Tog oss ut med longtail-båt till en ö i närheten och fick först lära känna utrustningen och att va i vattnet. Höll oss på rätt grunda ställen och gjorde en del basic övningar, som ändå var rätt kluriga och smått obehagliga när man inte är van. Men till och med jag (Johanna) fick kläm på det mesta till slut. Vi har en toppen instruktör, en engelsman vid namn Will som är glad, trevlig och tålmodig. Efter en god och enkel lunch på ön tog vi båtarna till mer öppet och djupare vatten för första stora dyket. Det var riktig häftigt! Lite klurigt att ha kontroll över kroppen, ha balans och så, men det gick rätt bra för oss båda. Såg en del fina fiskar och njöt av att kunna andas under vattnet. Imorn blir det en heldag igen med flera spännande dyk!
 
 
Ikväll var det som att himlen brann, det blev ett vackert rött ljus över hela stranden. 
 
 
Min fina bok är nu slut.. Den är även delad i fyra delar och bubblig av tårar och saltvatten. Sjukt gripande, sorglig och vacker. Läs den!
 

Kommentarer

Postat av: pappa Fredrik

Publicerad 2014-11-12 18:57:44

Vad härligt det verkar Johanna! Kolla efter Nemo och Doris! Lek inte med hajar som är längre än 4 meter. Det måste vara en fantastisk upplevelse att simma runt med tuber och kunna titta på allt levande i havet. Finns där havssköldpaddor kan du väl ta en bild.
Kramar till er båda från pappa Fredrik!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi är Johanna och Robin, ett glatt par från Oskarshamn som ska prova på backpacker-livet i Sydostasien! Följ oss här när vi snorklar i Thailand, utforskar Borneos djungel och surfar på Bali m.m.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela